A Mato hevederkapcsok felszerelése

E39829
E39829-UN-19JUL96


Fogja a kapcsolószerszámot (A) satuba úgy, hogy a furatok (B) előre felé nézzenek.

Helyezze a hevederkapocs (C) első öt tagját a kapcsolószerszámba. Ügyeljen arra, hogy a szegecsek a szerszám furataiban (B) legyenek. Tagonként két-két szegecset kell ugyanabba a furatba helyezni. A tagok hozzá kell érjenek a vezetőlemezhez (D).

Húzza meg a satut annyira, hogy a tagok kissé összenyomódjanak és a hevedert könnyen be lehessen helyezni.


A horgok rögzítése a hevederben

E40028
E40028-UN-30MAY96

Helyezze a hevedert (A) a horgokba úgy, hogy a rácsmintázat hátrafelé nézzen. Illessze a hevedert a vezetőlemezhez (B). Nyomja le a hevedert egyenletesen az ütközőcsapokig. A horgok is az ütközőcsapokig kell menjenek.

Szorítsa össze a satuval a horgokat. Ez biztosítja a megfelelő összekapcsolást. Ügyeljen arra, hogy a heveder a kapcsolószerszámban és a horgokban merőlegesen álljon.

FONTOS: A túl nagy kalapács használata, vagy a túl nagy ütések tönkre tehetik a kapcsolószerszámot, vagy a heveder toldását.

Üsse át a hevederen a szegecset a pontozóval (C) először a bal oldali furatban, amíg a pontozó válla el nem éri a kapcsolószerszám pofáját. Üssön a pontozóra még egyet, hogy meggyőződjön, valóban éri-e a pontozó válla a szerszám pofáját. Jobbról balra haladva üsse be a többi szegecset ugyanezzel a módszerrel.


A szegecsek beütése a pontozóval

E40029
E40029-UN-30MAY96

Nyissa ki a satut. Tolja arrébb a hevedert (A) és a kapcsot, hogy a következő öt tag kerüljön a furatokba. Állítsa be merőlegesen a hevedert a kapcsolószerszámban. Szorítsa össze a satuval a horgokat.

Üsse át a hevederen a szegecset a pontozóval (B) először a bal oldali furatban, amíg a pontozó válla el nem éri a kapcsolószerszám pofáját. Üssön a pontozóra még egyet, hogy meggyőződjön, valóban éri-e a pontozó válla a szerszám pofáját. Jobbról balra haladva üsse be a többi szegecset ugyanezzel a módszerrel.

E40030
E40030-UN-30MAY96

Nyissa ki a satut. Tolja el a hevedert (A) és a kapcsot, hogy az utolsó négy tag kerüljön a furatokba. Állítsa be merőlegesen a hevedert a kapcsolószerszámban. Szorítsa össze a satuval a horgokat.

Üsse át a hevederen a szegecset a pontozóval (B) először a bal oldali furatban, amíg a pontozó válla el nem éri a kapcsolószerszám pofáját. Üssön a pontozóra még egyet, hogy meggyőződjön, valóban éri-e a pontozó válla a szerszám pofáját. Jobbról balra haladva üsse be a többi szegecset ugyanezzel a módszerrel.


A horgok szegecselésének ellenőrzése

E40027
E40027-UN-30MAY96

Vegye ki a hevedert a satuból és vizsgálja meg a horgokat. Minden szegecsnek át kell érnie a hevederen és a pontozó nyoma kell látszódjon a közepén.

FONTOS: Amikor a szegecsek fejét kalapáccsal lapítja, ne üssön rá a horgokra.

Ne üssön túl nagyokat, mert a szegecsek elgörbülhetnek és a csatlakozás tönkre mehet.

Helyezze a hevedert és a toldást egy szilárd alapra. Lapítsa el a szegecsek fejét egy kis kalapács lapos végével. Könnyű “ütögető” mozgással üssön rá a szegecsekre néhányszor. A szegecs a toldással egy szintben kell legyen.

A hevederek helyes beszerelését lásd a “Hevederek beszerelése” címszó alatt, ebben a fejezetben.

CC,570RB 003547-35-19980915