A hátsó kerekek beállítása és meghúzása —Nagy teherbírású öntvény 12 csavaros kerékagyak

RXA0090157
RXA0090157-UN-08AUG06

12 Csavaros Nagy Teherbírású Hajtott Kerék


VIGYÁZAT: Kerülje a személyi sérülést. Soha ne járassa a motort, sebességbe kapcsolt hajtóművel a kerekek beállítása közben. A talajon lévő kerekek lehúzhatja az alátámasztott kerekeket a bakokról.

Soha ne használja a traktort laza kerékpánttal, kerékkel, vagy kerékaggyal.

FONTOS: A traktorok 12 csavarral rögzített nagy teherbírású hajtott kerekekkel és kerékagyakkal vannak felszerelve. A kerékagyon lévő számok a megfelelő meghúzási sorrendet jelölik.

Gondosan kövesse a lépéseket. Egy hibás lépés a kerékagy meglazulásához vagy töréséhez vezethet.

FONTOS: Tisztítsa le a festéket, a zsírt, a rozsdát és egyéb szennyeződéseket a tengelyről, csavarokról a kerékagyak és a perselyek felszerelése, beállítása előtt. NE tegyen semmilyen kenőanyagot a fejescsavarokra, a menetekre, a kerékre vagy a hídra.

  1. Vízszintes talajon emelje meg a traktort és bakolja alá.

  2. Lazítsa ki (de ne vegye ki) a szorítókúp csavarjait (1—12), annyira, hogy a kereket mozgatni lehessen.

    FONTOS: Ne lazítsa meg, és ne vegye ki a két belső kulcsnyílású csavart. Ha ezt teszi, a kerék megszorulását, vagy károsodását okozhatja.

  3. VIGYÁZAT: Használjon megfelelő emelőt, kerékkocsit vagy egyéb emelőszerkezetet a kerekek tengelyről való lecsúsztatatásához és beállításához és előzzön meg minden baleseti forrást.

    Hibás meghúzási sorrend, és meghúzási eljárás a kerék károsodását és közvetve személyi sérülést, eredményezhet. A kerékcsavarok nagyon fontosak és rendszeres meghúzást igényelnek.

    Állítsa a kereket a kívánt helyzetbe.

  4. Húzza meg a csavarokat a számozásnak megfelelő sorrendben (1-12) amíg a csavarok megtartják az előzetes meghúzási nyomatékot. Ügyeljen arra, hogy a kerék a tengelyre merőlegesen álljon.

    TételMérésSpecifikáció
    KerékcsavarokKezdő nyomaték405 Nm 300 lb-ft

  5. Húzza meg a csavarokat a számozásnak megfelelő sorrendben (1-12) amíg a csavarok megtartják végleges meghúzási nyomatékot.

    TételMérésSpecifikáció
    KerékcsavarokMeghúzási végnyomaték610 Nm 450 lb-ft

  6. FONTOS: A szorítókúp egyes csavarjai meghúzás közben meglazulhatnak. Ismételje meg a szorítókúp csavarjainak meghúzását a számozás sorrendjében, csillagalakzatban, amíg az ÖSSZES csavar a megfelelő nyomatékra nincs húzva. Hibás meghúzási sorrend és meghúzási eljárás személyi sérülést, vagy a gép károsodását eredményezheti.

    Vezesse a traktort egy nagy nyolcas alakban legalább négyszer, és húzza meg a csavarokat a számozás sorrendjében, amíg a csavarok megtartják a 610 Nm (450 lb-ft) végleges meghúzási nyomatékot.

  7. FONTOS: Tartsa a kerékcsavarokat az előírás szerinti meghúzási nyomatékon. Amennyiben a traktort laza kerékrögzítésekkel vagy nem megfelelő nyomatékra meghúzott kerékcsavarokkal üzemelteti előfordulhat hogy ez a rögzítések és kerekek cseréjéhez vezet.

    Az első hét folyamán húzza meg a csavarokat 3 ÜZEMÓRA, majd 10 ÜZEMÓRA után, végül NAPONTA, vagy amíg a csavarok nem mozdulnak meg az újrahúzás alatt.

ZE59858,0000847-35-20111130